Veel on kohti toidutööstuste külastamiseks, illustreeriv foto

Veel on kohti toidutööstuste külastamiseks

18
(Uuendatud 12:32 16.05.2018)
21.–27. maini toimuva avatud toiduainetööstuste nädala raames plaanitud ekskursioonidele on registreerunud üle 700 inimese. Kokku võõrustavad külalisi 28 toidutööstust Eesti nii suurematest kui ka väiksematest kohtadest.

TALLINN, 16. mai — Sputnik. Pea 4000 inimesel on avatud toidutööstuste nädala raames võimalus külastada ettevõtteid üle kogu Eesti ning tutvuda toidutootmise köögipoolega, teatas Maaeluministeerium.

Toidutööstused kutsuvad taas külla >>

Enim külastajaid suudavad nädala jooksul vastu võtta Tartumaal Nõo vallas tegutsev Breti Luke Farmimeierei (kuni 1400 külastajat) ja Pärnumaal Audru vallas asuv Tamme aiandustalu (kuni 420 külastajat).

Eesti Toidumess pakub teravaid toiduelamusi
© Sputnik / Вадим Анцупов

Inimeste huvi on olnud väga suur, seega on ekskursioonikohad täitunud juba Balbiinos, Leiburis, Kalevis, Saku Õlletehases ja Santa Marias.

Kokku võõrustavad külalisi 28 toidutööstust Eesti nii suurematest kui ka väiksematest kohtadest. Oma uksed avavad huvilistele A. Le Coq, Andre Juustufarm, Balbiino, Balsnack INH, Breti (Luke meierei), Chocolala, Ecofarm, Esko talu, Jaanihanso, Kalev, Leibur, Lõuna Pagarid, Minna Sahver, Moe Peenviinavabrik, Nopri Talumeierei, OG Elektra (pagari- ja vorstitsehh), Pajumäe talu, Põltsamaa Felix, Rakvere Lihatööstus, Saaremaa Piimatööstus, Saku Õlletehas, Salvest, Santa Maria, Saue Production, Scanola (Olivia), Tallegg, Tamme Aiandustalu ja UVIC. Maakondadest on esindatud Harjumaa, Tartumaa, Pärnumaa, Põlvamaa, Raplamaa, Võrumaa, Lääne-Virumaa, Viljandimaa ja Saaremaa.

Eesti toit väärib maailmas tutvustamist >>

Kohtade arv toidutööstuste külastamiseks on piiratud, seetõttu tuleb ekskursioonidel osalemiseks end eelnevalt registreerida veebilehel.

Avatud toidutööstuste nädalat veavad Maaeluministeerium, Eesti Toiduainetööstuse Liit ja Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda.

Avatud toidutööstuste nädal on osa müügiedenduskavast "Eesti toit 2015–2020", mille alla kuulub Eesti toidu kuu, Eesti toidutee, aasta toidupiirkonna valimine, Avatud toidutööstuste nädal ja Avatud talude päev. Avatud toidutööstuste nädalat rahastatakse Eesti maaelu arengukavast 2014–2020.

Avatud toidutööstuste nädal on kingitus Eesti Vabariigi 100. aastapäevaks. 2018. aastal möödub 100 aastat Eesti Vabariigi loomisest. Lähemat infot juubeliürituste kohta saab veebilehelt www.EV100.ee

Pärnumaa maitsete aasta saab alguse raba- ja rannarahva õhtusöögiga >>

Populaarseks pereürituseks kujunenud üle-eestiline Avatud talude päev toimub sel aastal pühapäeval, 22. juulil. Avatud talude päeval osalemiseks tuleb talu või põllumajandustootmine registreerida veebilehel. Registreeruda on võimalik kuni 8. maini, vahendas uudisteportaal Sputnik Eesti.

18
Tagid:
ekskursioon, tootmine, ühiskond, toidutööstus, toit, Maaeluministeerium, Eesti