„Varenitšnaja nr 1“ kümme kohvikrestorani paiknevad üle kogu Moskva .

Siberi pelmeenid Victoria Nulandile

39
(Uuendatud 16:02 14.06.2016)
„Varenitšnaja“ omanik Aljona Solodovtšenko rääkis oma menuka kohvikuketi saladustest ja välsmaalaste maitse-eelistustest. Jaapani Sputnik aga pakkus oma lugejatele kaks retsepti „Varenitšnaja“ menüüst.

TALLINN, 14. juuni — Sputnik. Kuidas edeneb vene restoraniäri nüüdisaja sanktsioonide ja majanduskriisi tingimustes? Millised traditsioonilise vene köögi toidud on välismaalaste seas kõige menukamad? Miks vene restoranid eelistavad kohalike tootjate toiduaineid? Ja mida Victoria Nuland Moskvas käies alati sööb? Neid ja teisi küsimusi arutas Jaapani Sputnik (Sputnik日本) maineka vene köögi restoraniketi „Varenitšnaja nr 1" brändimeistri-peakoka Aljona Solodovitšenkoga.

„Varenitšnaja nr 1" kümme kohvikrestorani paiknevad üle kogu Moskva ja veel üks — Põhjapealinnas Sankt Peterburis. Peamiseks roaks, nagu nimestki võib oletada, on pelmeenid, mida siin pakutakse kümmekonnast sordist, erinevate täidistega — liha-, kala-, juurvilja- ja marjatäidisega. Me olime pikka aega üritanud pelmeenirestoraniketi „Varenitšnaja" ideelise juhi Aljona Solodovitšenkoga kokku saada — ja üllatusime, kui kohtumisele ilmus habras särasilmne 27-aastane neiu, kes kantseldab kogu töötajaskonda, kaasa arvatud peakokki.

Küsimusele, milles peitub „Varenitšnaja" edu saladus ja miks just nende pelmeenid on nii maitsvad, vastas Aljona, et selles ketis kasutatakse ainult kohalikku päritolu toiduaineid.

„Teeme koostööd ainult kohalike talupidajatega. Värsked, kvaliteetsed toiduained — need tagavad 70% edu. Pelmeenid vormitakse käsitsi, traditsioonilisi retsepte aga olen ise täiustanud salanippide ja koostisainetega, mida õppisin tundma ema ja vanaema käest," jutustas Solodovtšenko.

Ta toonitas, et menüüd uuendatakse iga kuu, eelistades neid roogi, mis osutuvad külastajate seas kõige menukamateks.

Välismaalaste hulgas pälvivad Aljona sõnul kõige suuremat nõudlust pelmeenide osas oliivitäidisega pelmeenid, heeringas kasukas, kotletid ja ka… pudrud. Ja loomulikult tuletas Aljona meelde USA poliitikut Victoria Nulandi, kes „külmast sõjast" hoolimata on valimud söögikohaks „Varenitšnaja" Arbatil, kus ta juba kahel korral on söönud siberi pelmeene hapukoorega.

Muide, Nulandile einet valmistanud peakokk Aleksander avaldas meile oma kirsi- ja kartulitäidisega pelmeenide retseptid. Meid lubati isegi kööki, kus õnnestus pildistada kogu pelmeenivalmistamise protsess etappide kaupa.

„Varenitšnaja nr 1" pelmeenid kartuliga

"Varenitšnaja nr 1" pelmeenid kirssidega

Proovige järele, see on väga lihtne ja maitsev!

39
Teema:
Sputniku maitsvad toidutraditsioonid (4)