Vene pannkoogid.

Maagiliste pliinide retsept

369
(Uuendatud 16:35 11.03.2016)
Jätkame pliinidega maiustamist. Kolmapäeval jagas Sputnikuga oma retsepti selgeltnägija Ilona Kaldre.

ТАLLINN, 9. märts — Sputnik. Kui teisipäeval oli võinädala kalendris kosjamängupäev, siis kolmapäev on maiustamispäev. Kolmapäeval võis süüa nii palju pliine, nagu hing ihaldas.

Võinädala kolmandal päeval oli tavaks käia külas ämmadel, kes kostitasid oma pliinidega ja kutsusid selleks puhuks kogu suguvõsa kokku. Õhtutundidel oli kombeks laulda hoolitsevast ämmast ja tema maitsvast kostitusest.

Täna maiustab Sputnik pliinidega selgeltnägija Ilona Kaldre retsepti järgi, mille juures ta soovitas, et kolmapäeva õhtust peale tasub kõigilt kodakondsetelt üle küsida, millise lisandiga pannkooke nad neljapäevaks soovivad — sest homme on nimelt mõnulemispäev.

„Nii et võite kutsuda teeõhtule arvukalt külalisi ja sugulasi. Pearoana serveerides peab pliine olema paarisarv ja esimese pliini peab tingimata sööma perenaine ise," jagas Ilona iidset tarkust.

Tema sõnul peab lisandite valikus olema vähemalt neli varianti (neljapäev — nädala neljas päev). Neljapäeval söödavate pliinide maagiline jõud sõltub üks-üheselt pliinide ja külaliste hulgast, ja kui „kõhu pidupäeva" hingestavad kenad südamlikud koosviibimised — siis saavad unistused ja plaanid eesoleval kevadel teoks!


Ilona Kaldre pliinide retsept

Koostis:
Munad — 3 tk
Piim — 1 l
Sool ja suhkur — maitse järgi
Jahu — 2,5 klaasitäit

Valmistamine

Ilona soovitab valmistada tainast tingimata heas meeleolus ja meelepärase muusika saatel.

Segada omavahel munad, jahu, sool, suhkur ja lisada piim. Segada hoolega, kuni tainas on ühtlaselt vedela hapukoore sarnane, ja vaadata, et sellesse ei jääks klompe. Katta eelnevalt koorevõiga määritud panni põhi ühtlase õhukese taignakihiga. Pliinid küpsetada kuldpruuniks.
Head isu!

369